Werking 2021

Groepsverdeling

Kleuters (2015 – 2017)

De groep zal opgedeeld worden in de mini’s (Geboren in 2016-2017) en de kleuters (Geboren in 2015). Hierdoor hebben we de capaciteit van 40 mini’s en 40 kleuters met elk hun 10 animatoren. Zij zullen spelen op een nog nader bepaalde plaats (kleuterschool).

Jongste (2012 – 2014)

De leeftijdsgrenzen blijven hetzelfde met een maximum van 43 kinderen, met daarbij 7 leiding die dus samen een bubbel vormen van 50. Zij zullen spelen op de kleuterkouter (Julie Billiartplein).

Midden (2009 – 2011)

De leeftijdsgrenzen blijven hetzelfde met een maximum van 45 kinderen, met daarbij 5 animatoren. Deze zullen samen hun bubbel vormen en zij bevinden zich op de speelweide van de kouterschool. De ingang voor hen bevindt zich aan de grote parking van de kouter. Er zal een weg worden uitgestippeld door middel van dwanghekkens die leidt naar de kleine poort tussen de gebouwen.

Oudste (2006 – 2008)

De leeftijdsgrenzen blijven hetzelfde met een maximum van 45 kinderen, deze maxima zullen nooit overschreden kunnen worden, dus zal zeker geen problemen ondervinden. De ingang voor hen is de normale ingang tussen Sporthal ‘De Zeven’ en de Kouterkerk. Hierbij zal ook door middel van dwanghekkens geen mogelijkheid zijn om in het vaarwater te komen van de midden.

Praktisch

Onze startdag is op 5 juli en onze laatste werkingsdag zal op 30 juli plaatsvinden. De reden waarom we pas op 5 juli kunnen starten, heeft te maken met de maatregelen van de overheid uit in verband met vermenging van bubbels.

Startuur

Om 13u zwaaien de poorten open op alle locaties. Doordat de bubbels bij aanvang gescheiden moet worden, zal u uw kind op de juiste locatie moeten afzetten. Leiding zal aanwezig zijn om 12u50, met materiaal, namenlijst, contacttraceboek, EHBO kit en thermometer. Bij het binnenkomen zal de temperatuur gemeten worden van het kind en de naam aangeduid worden op de namenlijst.

Einduur

Afhalen kinderen:

Mini’s: 17u30

Kleuters: 17u30

Jongste: 17u40

Midden: 17u45

Oudsten: 17u45 (gaan vaak alleen naar huis)

Bij het afhalen mogen ouders het terrein niet betreden en is een mondmasker sterk aangeraden. Ook het behouden van social distance van 1,5 meter hopen wij te mogen verwachten van jullie. Door verschillende afhaaltijdstippen is het mogelijk om groepsvorming van ouders te vermijden. Ook is er rekening gehouden met gezinnen met meerdere kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, door de tijdstippen op elkaar af te stemmen. U kind moet ook steeds op diezelfde startlocatie afgehaald worden. Bij het afhalen zal er steeds leiding op toezien dat de kinderen veilig worden opgehaald. De animatoren kunnen jullie, de ouders, er steeds op wijzen om afstand te bewaren. Gelieve hier respectvol mee om te gaan.

Hoofdbureau

Op de Kouterschool bevindt zich het hoofdbureau waar minstens 1 hoofdleiding aanwezig zal zijn tijdens de werkingsuren (van 13u tot 17u45). Dit bureau bevindt zich nog steeds in de refter van de kouterschool. Het betreden hiervan zal gebeuren vanaf de ingang aan de grote parking van de kouter. Een pad van dranghekkens leidt naar het bureau. Het betreden hiervan gebeurt steeds met toestemming en het dragen van mondmasker. Dit is enkel toegankelijk voor dringende vragen. Voor andere vragen en inlichtingen kan u ons steeds telefonisch contacteren. Onze contactgegevens vindt u onderaan.

Inschrijvingen

Inschrijven kan vanaf donderdag 1 juli

Verdere informatie over de manier van inschrijven volgt nog.

Pietietermunten/jetons

Dit jaar zullen er geen jetons verkrijgbaar zijn. Het weektarief is inclusief koekje en drankje voor alle groepen.

Hygiënische maatregelen

Alle maatregelen in verband met hygiëne zullen nauw nageleefd worden. Zo zal er bij het binnenkomen de temperatuur van uw kind gemeten worden, via infrarood thermometers. Indien er bij uw kind een temperatuur gemeten wordt van 38° of meer, zal het kind de werking moeten verlaten. Dit is een voorzorgsmaatregel die jullie hopelijk zullen begrijpen.

Er is voor iedere bubbel een apart sanitair voorzien. Dit om de handen te wassen en het toilet te gebruiken om alweer menging van bubbels te voorkomen.

Samenwerkingen

Sportkampen

Na vorig jaar tijdelijk niet samen te werken met de sportkampen van de gemeente Zele hebben wij dit jaar beslist om opnieuw samen te werken.

Tijdens de tweede week van Juli zal er een aparte leidingsploeg voorzien worden om de kinderen van het sportkamp een leuke speelplein namiddag te bezorgen op hun eigen locatie.

OKO

Aangezien de samenwerking met OKO moeilijker op hun eigen locatie kan verlopen zal een combinatie van OKO en speelplein dit jaar jammer genoeg niet mogelijk zijn.

Thuisblijven

Indien uw kind één, of meerdere, van onderstaande symptomen vertoond, vragen we u nadrukkelijk om uw kind thuis te laten. Na 5 dagen symptoomvrij, kan u uw kind terug inschrijven om bij ons te komen spelen! Indien er een familielid, lid van de thuisbubbel, corona heeft, vragen wij u uw kind gedurende 14 dagen in quarantaine te houden. Indien men na de quarantaine geen symptomen vertoont, kan u uw kind terug inschrijven om bij ons te komen spelen.

Symptomen

  • Koorts (meer dan 38°)
  • Hoesten
  • Kortademigheid
  • Diarree
  • Braken
  • Spierpijn
  • Keelpijn

Betaalmethodes

Om de verspreiding te voorkomen, raden wij aan om zoveel mogelijk contactloos te betalen en zo weinig mogelijk cash. Er zal via de bankapp (vb. Belfius mobile, KBC,…) betaald kunnen worden, maar ook overschrijving is toegestaan. Indien we bij aanvang van de werkingsweek deze overschrijving niet ontvangen hebben, kunnen we wel vragen om een betaalbewijs te tonen of door te sturen. Gelieve hier ook in mee te werken.

Er zullen instructiefilmpjes voorhanden komen via Facebook. Deze kunnen helpen bij het volbrengen van de inschrijvingen. We hopen dat deze informatie meer duidelijkheid schept en u uw kind opnieuw aan ons toevertrouwd om er weer een prachtige zomer van te maken. Indien u nog vragen heeft, mag u ons zeker contacteren.

Contactgegevens:

info@pietieterken.be

Wout Temmerman

0497/93.43.16

Jannick Vercauteren

0493/67.86.55

Eline Van Damme

0488/86.43.70

Jente De Bruyne

0499/74.30.18